8 Eylül 2013 Pazar

LANA DEL REY…

BU KADIN TARTIŞILMAYA DEĞER BENCE=)
Bir anda parlayan, herkesi kendine hayran bırakan LANA DEL REY nereden çıktı? Kim bu kadın?

Sesinin tonuna, stiline, tarzına bayıldığım bu kadının asıl adı Elizabeth Woolridge "Lizzy" Grant,  21 Haziran 1986 doğumlu olan LANA New York doğumlu bir Amerikan şarkıcı hepimizin bildiği gibi.

Peki ya bilmediklerimiz? Del Rey ilk olarak 18 yaşında New York’ taki kulüplerde şarkı söylemeye başlamış aşağıda da onun ilk hallerini görebilirsiniz. Şuan ki haline pek benzemiyor ama estetiksiz halide fena değil bence=)

Estetikli olup olmadığı şahsen beni pek ilgilendirmiyor çünkü kendine yakıştırdığın her yapaylık benim için kabuldür ne estetikli insanlar görüyoruz her gün, yüzlerine bakamıyoruz =) En azından bu kadın yüzüne bakıldığında hayran bırakıyor kendine…




Çok zengin bir ailenin kızı olan Del Rey, işletme okurken şarkıcı olma kararıyla babasının karşısına çıkmış ve babası her yolunda ona destek olmuş. Tabii bizi asıl düşündürecek olan şey Del Rey’in ilk çıkış ismi Lizzy Grant .Aşağıda da genç Lana’ nın yani o zamanki adı ile Lizzy Grant’ın sahne performansını görebilirsiniz.



Anlaşılan o ki içine kapanık sarışın, estetiksiz Lizzy pek tutulmamış ve ardından Lana Del Rey ile farklı bir stil ve strateji ile insanları hayran bırakmış kendine.
ESKİ FOTOĞRAFLARINDAN..

Interscope’la anlaşma yapması Ekim 2011’de oldu. Hemen aynı ay, Q dergisi onu “The Next Big Thing” (Sıradaki büyük olay) payesiyle ödüllendirdi. 2008′de kimse tanımıyorken 2009′da dünya turnesine çıkan Lady Gaga mı daha hızlı yükseldi yoksa Lana Del Rey mi bilinmiyor. Lana Del Rey’in müziği daha rafine. Şarkıları çocuksu değil, daha olgun bir kesime hitap ediyor. James Bond filmlerine soundtrack olabilir sanki ve Gatsby filminde Young and Beatiful ile olayı patlattı gibi duruyor.. Sesi insanın tüylerini diken diken ediyor. 50lerle 60ları buluşturan saçları ve giysileriyle bir Jackie Onassis-Elvis Presley hybridi gibi duruyor. Kendisini “self-styled gangsta Nancy Sinatra” olarak nitelendiriyor. Belki de sırf bu sözü yüzünden gençliğin yeni idolü oldu.


Geçtiğimiz sene Vogue UK Mart sayısına kapak oldu.. Bu duruma tepki de geldi. Daha bu kadar yeni biri nasıl Vogue gibi dergiye kapak olur diyen olmuş. Alexandra Shulman bu tepkilere cevap olarak, “Ben Lana Del Rey’in gırtlaktan gelen, çekici sesiyle büyülenen binlerce kişiden biriyim… Lana’yı Londra’da küçük bir yerde konser verirken gördüğümde, onun harika bir Vogue kapak kızı olacağına emin oldum. Derginin kapakta yer verdiği alanındaki en yeni starlardan birisi olsa bile,” diyor.

Peki birazda stil incelemesi yapsak? Lana Del Rey uzun kirpikleri, eyelinerlı gözleri, devasa tırnakları ve köfte gibi dudaklarıyla hemen dikkat çekti elbette. Retro saçları, masum bakışları ve buğulu sesi herkesi etkiledi. Dediğim gibi, ben seviyorum bu kızı, hakkında söylenenleri de pek umursamıyorum.



Kısa sürede bu kadar popüler olunca dedikodular normal geliyor. Dünyanın en ünlü dergilerine birer birer kapak olmak herkesin harcı değil. Rihanna, Lady Gaga, Britney Spears gibi çılgın, sahnede her şeyi yapan dünyaca ünlü kadın starların yerini duru güzelliği ve sesiyle ön plana çıkan, Adele, Lana Del Rey gibi kadınlar mı alıyor artık acaba? ( Rihanna’ ya veya Lady Gaga’ ya lafım yok onları da ayrı severim çılgınlıkta herkesin harcı değildir). 



Bu muhteşem sesi dinlemek istiyorsanız 20 Eylül' de  'da Lana hayranları ile buluşacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder